• You've discovered RedGuides 📕 an EverQuest multi-boxing community 🛡️🧙🗡️. We want you to play several EQ characters at once, come join us and say hello! 👋
  • IS THIS SITE UGLY? Click "RG3" at the very bottom-left of this page to change it. To dismiss this notice, click the X --->
MQ2Melee

Plugin - MQ2Melee (1 Viewer)

Joined
Jun 7, 2020
RedCents
978¢
How do I turn off Dragon Fang ? It keeps firing it off. NM did some research found the command for leopardclaw.

I see you've edited your own question having found the answer.


In the configuration file, it details the various abilities a class have access to, but names them from the initial ability of that line.

You should also have configuration switches keyed by the following:
cloud, falls, fistsofwu, mend, monkey, synergy and vigshuriken; in addition to the leopardclaw you've found.


In your case, you've asked about Dragon Fang, which is coded as an upgrade for Leopard Claw.
The same line will follow; Clawstriker flurry, Wheel of fists, Six - Seven - Eight step patterns, Torrent - Firestorm - Barrage - Buffeting of fists.


If the configuration is turned on for a certain line of abilities, the plugin works top down. That is, it looks to see the highest rank and level of an ability / spell to be available and uses those in preference of lower.





Hope that helps, you and others who may have similar queries.
 

Sic

[sic]
Moderator
Joined
May 5, 2016
RedCents
33,954¢
i edited my MQ2Melee.dll by accident now it wont work any way i can get a link to redownload the default or updated file and stick it in there to replace the one i messed up
I doubt you edited your mq2melee.dll, it would require edits to the code, then the code to be compiled against macroquest

But yes, you can redownload it by hitting reinstall on the launcher

if you want to save your mq2melee settings you change it with the relevant slash command and then save it

like /melee taunt=0 then /melee save
 
Joined
May 29, 2020
RedCents
222¢
Is there an option to turn off auto attacking after getting up from a feign? I've turned off the feign death and resume options but it will still get up and auto attack if you get up before 2 seconds has passed for some reason.

Also is there an updated melee options list somewhere? I've been sort of compiling my own list but the one from here and even MMO bugs are missing quite a few.
 

Cannonballdex

Mad Scientist
Joined
Feb 9, 2017
RedCents
701¢
You could always do up a simple lua script to run each time you log in that disables mq2melee.
Something like this.
INI:
local mq = require('mq')

local function CheckMQ2Melee ()
if mq.TLO.Plugin('mq2melee')() then
    print(msg, "\awUnloading: \agmq2melee")
    mq.cmd('/squelch /plugin mq2melee unload')
end
end
while true do
    CheckMQ2Melee()
end
 
Last edited:

Sic

[sic]
Moderator
Joined
May 5, 2016
RedCents
33,954¢
I have tried this, but when MacroQuest gets an update, this is reset back to 1.
macroquest updating does not change ini files that already exist

if you do anything that does /plugin mq2melee loading the plugin, that will change your ini to =1

you can /plugin mq2melee noauto and that would load it but not change your ini to =1
 
Joined
Feb 12, 2022
RedCents
96¢
macroquest updating does not change ini files that already exist

if you do anything that does /plugin mq2melee loading the plugin, that will change your ini to =1

you can /plugin mq2melee noauto and that would load it but not change your ini to =1
Ok, interesting I will try that out. I know certain .mac files will get updated any time a MQ update is made. I will be on the look out for what exactly occurs with it set to 0. I will also try your suggestion of the /plugin mq2melee noauto.
 

Sic

[sic]
Moderator
Joined
May 5, 2016
RedCents
33,954¢
Ok, interesting I will try that out. I know certain .mac files will get updated any time a MQ update is made. I will be on the look out for what exactly occurs with it set to 0. I will also try your suggestion of the /plugin mq2melee noauto.
yes, if a macro resource is updated the macro would of course be replaced, but your ini files - which are the files with your settings/configurations do not get adjusted or replaced

can you imagine if every setting and option you use is put back to default every time you update? no one would want that.
 
Joined
Feb 12, 2022
RedCents
96¢
yes, if a macro resource is updated the macro would of course be replaced, but your ini files - which are the files with your settings/configurations do not get adjusted or replaced

can you imagine if every setting and option you use is put back to default every time you update? no one would want that.
Yeah, this is true!
 
Joined
Oct 12, 2015
RedCents
1,167¢
Not going to lie, this is why I feel obligated to tip the Devs... I read this speak and I am LOST... you guys that are IT pros and whatnot are AMAZING! at what you do! I'm just thankful for RG and MQ and boxing this game... And I hope that everyone else just recognizes how incredibly intricate it is what you guys do for this site and EQ players! :) <3
 

Users who are viewing this thread

Top