• IS THIS SITE UGLY? Click "RG3" at the very bottom-left of this page to change it. To dismiss this notice, click the X --->

Problem - MQ2 consuming unusual amounts of CPU

Joined
Oct 15, 2013
Likes
15
RedCents
800¢
#1
With the latest build I've seen MQ2 consuming, for it, an unusual amount of my CPU cycles (~25%) and EQ hanging for about 5 secs. It appears to be when calling the following code:

Sub KnifePlay
|Check to see if we are already discing
/if (${Window[CombatAbilityWnd].Child[CAW_CombatEffectLabel].Text.Find[Agile]}) /return
/if (${Window[CombatAbilityWnd].Child[CAW_CombatEffectLabel].Text.Find[Knife]}) /return
/if (${Me.CombatAbilityReady["Knifeplay Discipline"]} || ${Me.CombatAbilityReady["Knifeplay Discipline Rk. II"]}) {
/disc Knifeplay Discipline
}
/return
 
Joined
Mar 24, 2015
Likes
63
RedCents
2,176¢
#2
I'm experiencing a similar issue. I box many toons and fairly regularly they are locking up for 5-10 seconds and when they go macroquest2 CPU usage spikes to about 15%
 
Joined
Feb 24, 2018
Likes
3
RedCents
32¢
#3
Seeing same thing. I box a large number of chars across 3 identical computers and I see random lockups of 3-5 seconds on all 3. Wasn’t an issue before yesterday.
 

Sicprofundus

#Can'tStop #Won'tStop
Moderator
Joined
May 5, 2016
Likes
563
RedCents
1,946¢
#4
Seeing same thing. I box a large number of chars across 3 identical computers and I see random lockups of 3-5 seconds on all 3. Wasn’t an issue before yesterday.
for many turning logging /log off fixes an issue with the inline links in the new spell messages give that a whirl.

Dreamflux's seems to be something else, we've all thrown whacky ideas at him all morning on discord lol
 

eqmule

MQ2 Lead Dev
Moderator
Joined
Feb 1, 2013
Likes
364
RedCents
19,505¢
#5
Whats the file version on macroquest2.exe?
 
Joined
Mar 24, 2015
Likes
63
RedCents
2,176¢
#10
Same issue in the new build. Characters lock up. If you check task manager you see this:

mq2 cpu usage.png

Here is a screenshot of the version.
mq2 version.png

I've used another mq2 build and the issue does not exist there. You can actually watch as the CPU % drops for MQ2 characters will begin to respond again. I test this by having all my guys stick from about 200 yards. 18 will run over and 5 will be left behind. Then one by one they will unfreeze and stick.
 

gSe7eN

gSe7eN makes porn for a living & is RG staff
Moderator
Joined
Nov 10, 2018
Likes
139
RedCents
71,883¢
#11
20190417 Test VV is basically unusable, especially when running macros. I run a macro and MQ2 brings my entire system to a halt. Also getting lots of kernelbase and mss32 crashes. Additionally, many plugins are running at half functionality (see /travelto, for example).
 
Joined
Mar 24, 2015
Likes
63
RedCents
2,176¢
#13
Btw this requires nothing going on to happen. You can be standing idle and it will occur. Combat and things seem to trigger it more quickly.
 
Joined
Mar 24, 2015
Likes
63
RedCents
2,176¢
#15
Not only is this resolved, but a previous issue where when you let your computer go to sleep the screen that was visible would be locked until you clicked onto another characters screen has also been resolved. I noticed they updated the dx9 dll. Perhaps they had something wrong there.
 
Top